Ungt entrepenørskap

I dag har vi hatt besøk av Ingrid som går i 8.klasse, hun har skrevet dagens blogginnlegg hos oss.

JOBBSKYGGING PÅ PIXMED

AV: Ingrid Aune
Nå sitter jeg på kontoret til tanten min som er daglig leder av Pixmed. Oppgaven min er å skygge en voksen og få se hva arbeidslivet inneholder. Jeg valgte å bli med å jobbskygge på Pixmed fordi det virket spennende.
På Pixmed lager de mange forskjellige produkter, blant annet bøker og videoer osv. Dette går selvfølgelig over tid og er en lang prosess. Til sammen har de gitt ut seks bøker som er laget til bl.a. sykepleierstudenter.
Å være med på jobb ser kanskje ganske kjedelig ut, men hvis du er engasjert og fokusert er det ganske spennende. Jeg er overrasket over hvor spennende en kontorjobb er. Når jeg tenkte kontorjobb tenkte jeg at man skulle sitte i åtte timer å skrive på et Word dokument. Men det viste seg at det ikke bare er det. På Pixmed virker det som det er et godt arbeidsmiljø. Alle snakker sammen og det virker skikkelig koselig. Men likevel er det veldig seriøst. Alle har forskjellig oppgaver. Det ser ut som de jobber hardt, og jeg tror det blir gjort veldig bra arbeid.
Jeg har fått flere oppgaver og jeg har skrevet et referat og funnet fram bilder fra en database. Jeg fikk også tilbud om å skrive her. Jeg syns det er veldig morsomt å skrive så selvfølgelig sa jeg ja!
Jeg kan jo ikke si så mye om jobben de gjør, men fra det jeg har fått se, så ser det ut som en artig jobb. Jeg er ikke sikker på om jeg hadde kunne jobbet på et kontor selv, men det er fint å ha fått et innblikk i hvordan det er.

Arbeid